BULATSA обслужи най-дългия полет в света | ДП РВД
26 Мар
2018

BULATSA обслужи най-дългия полет в света

Българските ръководители на полети осигуриха обслужването в нашето въздушно пространство на един от най-продължителните полети в света. Полетът на авиокомпания Qantas между Пърт, Австралия и Лондон продължи над 17 часа, като измина над 14 000 километра без междинно кацане.

Полетният план включваше и въздушното пространство на района за полетна информация София. Изборът на нашата страна като част от  оптималната траектория от страна на авиокомпанията не е случаен, поради въведеното въздушно пространство за свободно планиране между България, Румъния и Унгария. То дава максимални възможности за оптимизиране на полетните траектории и ефективно използване на вятъра във височина.

Този полет показва за пореден път, че подобрените възможности на съвременните пътнически самолети се допълват отлично от навременните мерки за развитие на дизайна на въздушното пространство, като подобряват възможностите за провеждане на полети в услуга на пътниците. Българският принос в този полет потвърждава факта, че BULATSA e надежден и коректен партньор за всички потребители на нейните услуги.