Заседание на европейския комитет на изпълнителните директори на ДАНО и членове на CANSO | ДП РВД
23 Фев
2018

Заседание на европейския комитет на изпълнителните директори на ДАНО и членове на CANSO

Генералният директор на BULATSA Георги Пеев и директорът на дирекция Европейски програми, проекти и стратегии Веселин Стоянов участваха в 63-тото заседание на Европейския комитет на изпълнителните директори на доставчиците на аеронавигационно обслужване (ДАНО), членуващи в Организацията за гражданско аеронавигационно обслужване – CANSO.

Заседанието се проведе на 21 февруари 2018 г. в Брюксел, като новоназначеният генерален директор на ЕВРОКОНТРОЛ Иймън Бренан и председателят на Съвета за преглед на ефективността д-р Регула Детлинг-От се включиха в дискусиите като външни гости.

Главните обсъждани теми бяха свързани с позициите на европейските ДАНО по ключови въпроси – промяната на Схемата за ефективност за третия референтен период, подобряването на връзките на заинтересованите страни с ЕВРОКОНТРОЛ и бъдещето на Управителя на мрежата за управление на въздушното движение.

Сред дискутираните въпроси бяха и комуникационните дейности на CANSO за оказване на влияние върху авиационната общност, актуална информация за съответните дейности на Европейската агенция за авиационна безопасност – EASA, както и за инициативите на Европейската комисия.