Среща на високо равнище на изпълнителните директори на членовете на CANSO 2019 г. и конференция на световния УВД конгрес | ДП РВД
12 Мар
2019

Среща на високо равнище на изпълнителните директори на членовете на CANSO 2019 г. и конференция на световния УВД конгрес

Генералният директор на BULATSA Георги Пеев, участва в срещата на изпълнителните директори на членовете на CANSO, която се проведе на 11 март 2019 г. преди откриването на Световния УВД конгрес (WATMC). Най-голямото международно събитие за управление на въздушното движение, организирано от CANSO в партньорство с Асоциацията за контрол на въздушното движение (ATCA) се откри вчера Мадрид и ще продължи до 14 март.

Срещата стартира дейностите, свързани с WATMC и е събитие с участие на професионалисти на високо ниво, което събира изпълнителните директори на членовете на CANSO , за да обсъдят развитието на индустрията за УВД и стратегията на CANSO. Тази година основна тема на дискусиите е „Киберсигурността в УВД“.

Като част от WATMC 2019 Георги Пеев участва и в конференцията на CANSO на тема „Справяне с големите проблеми в УВД - капацитет, UTM интеграция, хора”. На форумът се обсъди интегрирането и управлението на дронове, привличането и задържането на следващото поколение специалисти по УВД и проучване на най-добрите начини за осигуряване на необходимия растеж на капацитета на УВД. Основни говорители на конференцията бяха Хенрик Хололей, генерален директор на дирекция „Мобилност и транспорт“, Европейската комисия и Даниел Елуел, действащ управител във Федералната авиационна администрация (FAA) на САЩ.

Международните партньори от авиационната  общност отбелязаха и 50-годишнината от създаването на ДП РВД като самостоятелна организация.