Среща между представители на Управителния орган за разгръщане на SESAR и висшия мениджмънт на ДП РВД | ДП РВД
17 Фев
2015

Среща между представители на Управителния орган за разгръщане на SESAR и висшия мениджмънт на ДП РВД

На 17 февруари 2015 г. в София се проведе еднодневна среща на високо ниво между Управителния орган за разгръщане на Програмата за изследване на управлението на въздушното движение в Единното европейско небе (SESAR DM) и ръководството на ДП РВД.

Eкипът на българския доставчик на аеронавигационно обслужване бе воден от г-н Георги Пеев, генерален директор на ДП РВД.  Екипът на SESAR DM бе представен от г-н Масимо Гарбини, управляваш директор и г-н Якоб Кепа, служител за връзка с гражданските доставчици на аеронавигационно обслужване.

Тази първа, двустранна среща бе фокусирана върху дискусии по актуалните въпроси на управлението на въздушното движение в Европа, предстоящите предизвикателствата пред SESAR DM и ДП РВД, както и върху обмяната на виждания за възможностите за сътрудничество между двете организации.

SESAR DM и ДП РВД използваха възможността да представят своите най-нови дейности и постижения, както и да идентифицират възможните механизми за бъдеща съвместна работа.

Двете страни се обединиха около разбирането, че активният диалог трябва да бъде продължен и по-нататък, в светлината на интереса на ДП РВД да идентифицира най- подходящата възможност за взаимодействие и участие в дейностите на SESAR DM.