Повече от 60 момичета участваха в Girls’ Day в BULATSA | ДП РВД
20 Фев
2020

Повече от 60 момичета участваха в Girls’ Day в BULATSA

Повече от 60 момичета се включиха в първия  Girls’ Day в BULATSA и се запознаха с професията Ръководител на полети. Събитието се излъчи на живо във фейсбук страницата на BULATSA  и събра над 1800 зрители.

Девойките чуха от първо лице разказите на ръководителите на полети Боряна Тотевска и Богомил Славчев и научиха за процеса на обучение от настоящите обучаеми в Академия BULATSA  Филип Филипов, Борислава Кънева и Петър Бабалиевски.

За това колко приятно е да се чуе женски глас в слушалките на пилота, сподели пилотът и журналист Александър Богоявленски, който проведе интерактивна викторина с награди.

До края на годината „Дни на отворени врати“ ще се проведат и във Варна, Бургас, Пловдив и Горна Оряховица като част от проекта за припознаване и прилагане на принципа за равни възможности на жените и мъжете за достъп до професията на ръководител на полети.

BULATSA насърчава равните възможности на жените и мъжете в сферата на авиацията и ще представи проекта и на Световния УВД конгрес в Мадрид през март месец тази година.