Изпълнителният директор на EASA посети BULATSA | ДП РВД
03 Юли
2019

Изпълнителният директор на EASA посети BULATSA

Изпълнителният директор на европейската агенция за авиационна безопасност (EASA) Патрик Ки, който е в България по покана на министъра  на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков  се срещна с генералния директор на BULATSA Георги Пеев. Двамата обсъдиха развитието на авиационните дейности в България, европейските инициативи в областта на безопасността на въздухоплаването (вкл. използването на безпилотни летателни системи) и други теми от взаимен интерес.

Георги Пеев подчерта, че BULATSA винаги е поставяла на първо място безопасността на полетите и работи усилено за подобряване на ефективността на процесите в контекста на нарастващия трафик, с цел предоставяне на висококачествени услуги на ползвателите на въздушното пространство на Република България.

Патрик Ки изрази своята увереност, че в България се работи за запазване високите нива на безопасност на полетите чрез активно участие на всички заинтересовани страни. Визитата приключи с посещение на  контролната кула на летище София.