Генералният директор на EUROCONTROL посети BULATSA | ДП РВД
08 Май
2018

Генералният директор на EUROCONTROL посети BULATSA

Среща на високо ниво между генералните директори на BULATSA Георги Пеев и на Европейската организация за безопасност на въздухоплаването EUROCONTROL Иймън Бренан, се проведе на 8 май. Това е първото посещение на г-н Бренан в София след встъпването му в длъжност като генерален директор.

Основните теми на разговорите бяха усилване на сътрудничеството между EUROCONTROL и BULATSA, предизвикателствата пред системата за УВД, предстоящото откриване на ново летище в Истанбул и въздействието му върху Мрежата за УВД.

Визитата е показател за високата оценка на стратегическото сътрудничество с България, както и голямата важност на българското въздушно пространство в Европейската мрежа за УВД.

По време на посещението си Иймън Бренан проведе срещи с министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски и с главния директор на Гражданската въздухоплавателна администрация (ГВА) Станимир Лешев.

В настоящия контекст на трансформация на Европейското управление на въздушното движение и отговорностите на EUROCONTROL като Управител на мрежата за УВД, Иймън Бренан е сред най-влиятелните официални лица в областта на гражданското въздухоплаване.

Преди да се присъедини към EUROCONTROL той е бил главен изпълнителен директор на Ирландската въздухоплавателна администрация (IAA). С над 35-годишен опит в публичния и частен сектор, той има важна роля в развитието на авиационната политика както на национално, така и на международно ниво.