Danube FAB проведе 13-ти Социален консултативен форум | ДП РВД
16 Фев
2018

Danube FAB проведе 13-ти Социален консултативен форум

Тринадесетият социален консултативен форум на DANUBE FAB се проведе на 15 февруари 2018 г. в гр. Синая, Румъния. Срещата между социалните партньори и представители на ръководството на BULATSA и на ROMATSA беше фокусирана върху последните разработки в ЕС в областта на УВД, съвместните дейности и свързаните с тях социални аспекти.

Тези редовни консултации представляват добър механизъм за общо разбиране на процесите, сътрудничество и доверие в интерес на оперативното и техническото развитие в двата доставчика на аеронавигационно обслужване.

Ръководството на DANUBE FAB подпомагаше активното участие на социалните партньори в срещата, отчитайки важността на социалния диалог. Бяха представени последните разработки и дейности във функционалните блокове от въздушно пространство (ФБВП), както и актуализация на резултатите от срещите на управителните органи на DANUBE FAB. Дискутирани бяха също развитието на проекта „Въздушно пространство за свободно планиране на полетите“ и съвместното участие на двата ДАНО в Световния УВД конгрес и изложение в Мадрид през март 2018 г.

Страните анализираха статуса на планираните дейности, фокусирайки се върху проектите с най-голям приоритет през 2018 г., като сътрудничеството между ФБВП, разширяването на ФБВП и съвместните обществени поръчки.