Четиринадесета среща на Социалния консултативен форум на DANUBE FAB | ДП РВД
06 Ное
2018

Четиринадесета среща на Социалния консултативен форум на DANUBE FAB

Четиринадесетата среща на Социалния консултативен форум на DANUBE FAB (SCF) беше проведена в София, България на 6-ти ноември 2018 г. Тези редовни консултации между социалните партньори и представители на ръководствата на  BULATSA и ROMATSA предоставят позитивна рамка за създаване на по-тясно сътрудничество и обмяна на професионален опит и най-добри практики.

Ръководството на DANUBE FAB съдейства за активното участие на социалните партньори в срещата, като отбеляза отново важността на социалния диалог в УВД. Проведени бяха дискусии по последното развитие и дейности на ФБВП и беше направена актуализация на резултатите от срещите на управляващите органи на DANUBE FAB, проведени през 2018 г. Обсъдени бяха също еволюцията на проекта за свободно планиране на полетите във въздушното пространство, перспективите за разширяване на DANUBE FAB и съвместното участие в Световния УВД конгрес и изложба в Мадрид през март 2019 г.

Участниците бяха информирани също за резултатите от семинара за синхронизираното прилагане в DANUBE FAB на Регламент (EС) 2017/373, срещите между представители на различни ФБВП и представянето на специален семинар на Инструментариума за успешен социален диалог в УВД.

Следващата среща на Социалния консултативен форум ще се проведе през 2019 г. в Румъния.