BULATSA участва в 16 симулации в реално време и ден на отворените врати по проект GRADE | ДП РВД
29 Ное
2018

BULATSA участва в 16 симулации в реално време и ден на отворените врати по проект GRADE

Ръководители на полети и експерти от BULATSA участваха в провеждането на 16 симулации в реално време и в ден на отворените врати по проект GRADE (GNSS Solutions for Increased GA and Rotorcraft Airport Accessibility Demonstration). В мероприятието взеха участие и партньорите по проекта ENAV (доставчикът на аеронавигационно обслужване на Италия), NAIS Италия (разработила софтуер по проекта), ISSNOVA Италия (оценила натоварването на пилота и на РП по време на проекта) и представители на SESAR JointUndertaking.

GRADE е пан-европейски проект, в рамките на програма SESAR 2020, финансиран от програма Хоризонт 2020, чиято цел е да демонстрира възможността въздухоплавателните средства от авиацията с общо предназначение и хеликоптерите да използват концепциите на програмата SESAR, за да се интегрират във въздушното пространство и летищата използвайки възможностите на глобалната сателитна навигационна система.

Повече информация за проекта GRADE може да намерите на www.gradeproject.eu и https://www.bulatsa.com/deynosti/proekti/mezhdunarodni-proekti/grade-gnss-solutions-increased-ga-and-rotorcraft-airport.