BULATSA с номинация на конкурса „ИТ мениджър на годината“ | ДП РВД
05 Дек
2018

BULATSA с номинация на конкурса „ИТ мениджър на годината“

Даниела Василева, началник на отдел „Информационна сигурност“ в BULATSA, се нареди сред тримата финалисти в категория „Иновации“ на тазгодишния конкурс за „ИТ мениджър на годината“, организиран от ICT Media и Клубът на ИТ мениджърите в България.

Номинацията бе заслужена благодарение на успешното реализиране на проекта за изграждане на Оперативен център за информационна сигурност в BULATSA.

Целта на конкурса е да отличи мениджърите, допринесли за ефективното използване на информационни технологии и да открои важната им роля в ръководството на компаниите. Наградите за „ИТ мениджър на годината“ са в три категории – „Мениджмънт“, „Иновации“ и „Ефективност“.

Оперативният център по информационна сигурност представлява платформа с  разпределена архитектура, позволяваща ефективна защита на цялостната ИТ инфраструктура на BULATSA - в централната локация в София и летищните центрове за обслужване на въздушното движение във Варна, Бургас, Пловдив и Горна Оряховица. Техническото решение се основава на стратегия за сигурност, ползваща интелигентни разузнавателни методи за кибер-заплахи и предоставя надеждна защита срещу конвенционални и съвременни сложни кибер-заплахи.

Изграждането на Оперативния център за информационна сигурност прави BULATSA единственият доставчик на аеронавигационно обслужване на Балканите, реализирал успешно аналогичен проект. Проектът е финансиран по програма Connecting Europe facility на Европейската комисия.