BULATSA получи награда за най-добър бизнес партньор за 2019 от HungaroControl | ДП РВД
28 Яну
2020

BULATSA получи награда за най-добър бизнес партньор за 2019 от HungaroControl

 

BULATSA получи награда за най-добър бизнес партньор за 2019 година от HungaroControl, на годишния прием за партньорство, който се проведе в Будапеща.

Отличието на унгарският доставчик на аеронавигационно обслужване, признава успешното завършване на проекта SEE FRA (Въздушно пространство за свободно планиране на маршрута в Югоизточна Европа) за изпълнение на денонощни 24/7 трансгранични операции по свободно планиране на маршрута през въздушното пространство на  България, Унгария и Румъния.

От 7 ноември 2019 година операторите на въздухоплавателни средства вече могат да планират своите полети свободно през въздушното пространство на трите държави, денонощно 24/7, без ограниченията на географските граници.

ROMATSA, дългогодишен утвърден партньор на BULATSA в DANUBE FAB и в SEE FRA, също получи отличие за този проект.

„Този съвместен успех представлява ангажираност към една обща визия и непоколебим ангажимент за сътрудничество. Вярвам, че силните взаимовръзки между BULATSA и HungaroControl ще продължат и за в бъдеще и ще бъде осъществено по-нататъшното сътрудничество в полза на нашите общи интереси.", заяви Главният изпълнителен директор на HungaroControl  Корнел Сжепеси.

Веселин Стоянов, директор на Европейски програми, проекти и стратегии на BULATSA, добави, че „ За BULATSA е изключителна чест да получи това признание. Ние се стремим да бъдем солиден и надежден партньор и с нетърпение очакваме да засилим сътрудничеството между HungaroControl и BULATSA, за да можем да внесем добавена стойност в европейската мрежа за УВД."

Дейностите, свързани със SEE FRA и националните проекти за FRA, са в съответствие с Регламент за изпълнение (ЕС) № 716/2014 на Комисията, който предвижда отделните ДАНО да си сътрудничат за въвеждане на въздушно пространство за свободно планиране на маршрута над полетно ниво 310 в цяла Европа до края на 2021 г.