Правилата за използване на дроновете - приоритет на въздухоплаването в Европа | ДП РВД
25 Яну
2016

Правилата за използване на дроновете - приоритет на въздухоплаването в Европа

Правилата за безопасност при използването на безпилотните летателни апарати (дронове) са ключов приоритет за развитието на въздухоплаването в Европа, стана ясно на Срещата на върха по авиация на Европейския съюз, която се проведе  на 20  и 21 януари 2016 г. в Амстердам.

По покана на европейския комисар по транспорта Виолета Булц, членове на Европейската комисия и Европейския парламент, министри на транспорта, директори на национални надзорни органи и организации от сферата на въздухоплаването отбелязаха поемането на шестмесечното ротационно председателство на Съвета на Европейския съюз от Холандия и 100-годишнината на летището в Амстердам - „Шипхол“. Генералният директор на ДП РВД Георги Пеев участва в събитието като част от българската делегация, представена от министъра на транспорта Ивайло Московски.

Форумът обсъди основни точки от Стратегията за въздухоплаването в Европа. Дискутирани бяха предложените от Европейската комисия промени в Регламента за общи правила в областта на гражданското въздухоплаване и установяване на Агенция за авиационна безопасност на Европейския съюз.

Видео