ДП РВД участва в заседание на Европейския комитет на изпълнителните директори на ДАНО | ДП РВД
29 Фев
2016

ДП РВД участва в заседание на Европейския комитет на изпълнителните директори на ДАНО

ДП РВД участва в 58-мото редовно заседание на Европейския комитет в Брюксел на изпълнителните директори на доставчиците на аеронавигационно обслужване (ДАНО), членове на представляващата ги организация -  CANSO.

На заседанието бяха разгледани стратегическите цели на европейския клон на организацията, развитието на инициативата Единно европейско небе и позицията на европейските ДАНО по Авиационната стратегия на Европейския съюз. Специален гост на събитието беше г-жа Виолета Булц, европейски комисар по транспорта.

Заседанието бе предшествано от  среща на високо ниво, организирана от европейския офис на CANSO, която запозна членовете на Европейския парламент с ролята и значението на доставчиците на аеронавигационно обслужване в авиационния бизнес. Приносът и влиянието на ДАНО e от значителна важност с оглед на текущите законодателни промени в Европа и предстоящото финализиране на пакета SES2+  и приетата Авиационна стратегия на ЕС.

Генералният директор на ДП РВД Георги Пеев и колегите му от цяла Европа, сред които ръководителите на ДАНО на Франция, Германия, Великобритания, Румъния и др. споделиха своите виждания в проучване във връзка с нагласите и перспективите в процеса на разгръщане на SESAR - програмата на ЕС за технологично развитие на УВД, което се организира за пръв път от списание Air Traffic Management (ATM). Пълният текст може да намерите тук:

ВИДЕО