BULATSA домакин на 70 години българска гражданска авиация | ДП РВД
29 Юни
2017

BULATSA домакин на 70 години българска гражданска авиация

70-годишнината на българската гражданска авиация (БГА) беше отбелязана на официално честване на 29 юни 2017 г. в BULATSA.

През настоящата година, авиационната общност отбелязва също и 80-годишен юбилей на летище София и 90-годишен юбилей на летище Бургас.

Събитието беше организирано съвместно от BULATSA и Асоциацията на българските авиокомпании, Главна дирекция „Гражданска въздухоплавателна администрация”, Летище София и Съюз на ветераните от БГА, с подкрепата на Луфтханза Техник София.

Сред гостите на честването бяха представители на Президентството на Република България, Народното събрание, Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията, Министерството на отбраната, Командването на ВВС, Българската авиационна асоциация, Федерацията на транспортните синдикати в България - КНСБ, Федерация на транспортните синдикати „Подкрепа” и много други.

На честването присъстваха и служители на действащата гражданска авиация и ветерани от БГА.

С юбилеен знак „70 години българска гражданска авиация” и грамота за постижения в развитието на българската гражданска авиация бяха наградени 116 човека, сред които бивши и настоящи служители на BULATSA.

Генералният директор на BULATSA Георги Пеев и председателят на Асоциацията на българските авиокомпании и управител на Института по въздушен транспорт Светослав Станулов приветстваха присъстващите. Заместник - министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Велик Занчев поздрави юбилярите от името на министър Ивайло Московски.

Българската национална телевизия представи премиерно филма на Весела Смилец, посветен на годишнината.